Pift dine pandekager op med banan

Vidste du, at banan ikke bare er en lækker, gul frugt, du hurtigt kan slukke den lille sult med, men rent faktisk er en helt fantastisk ingrediens, når du bager i det søde køkken? Jo mere moden og brun bananen er, jo mere sød og suveræn at bage med er den eksotiske frugt. Så kommer du lige nu i tanke om, at du har et par trætte, brune bananer liggende på køkkenbordet, som du egentlig ikke har lyst til at sætte tænderne i, så smid dem ikke ud. Tryl dem i stedet om til de lækreste bananpandekager og få de mest luftige og svampede pandekager, du længe har smagt.

Den klassiske dessert; pandekager kender de fleste nok, og du har da sikkert både fået dem serveret og selv eksperimenteret med dem i køkkenet. Det er en nem og enkel sag at kaste sig ud i, der sjældent slår fejl. Pandekagen i sin enkelhed består kun af syv ingredienser, og hver kage skal ikke have mere end et par minutter på panden. Derfor er det en perfekt kage at bikse sammen til, hvis du pludseligt får lyst til lidt lækkert. Tilsætter du et par overmodne bananer kan du pifte den klassiske pandekage op, der både giver mere sødme, fylde og “svampethed”, som du helst sikkert ikke vil fortryde. Samtidig gør bananerne det også muligt for dig at spare lidt på sukkeret og lave en lidt sundere udgave af pandekagen.

Bananpandekager går godt sammen med andre ingredienser. Prøv for eksempel at tilsætte vanilje eller kardemomme i dejen for at give mere karakter til smagen , eller riv lidt appelsinskal, hak noget mørk chokolade eller nødder og vend i, inden du bager bananpandekagen på panden. Uanset hvilken smag, du vælger at tilsætte, så giver bananerne en luftigt konsistens, der gør dine pandekager tykkere og lækre at sætte tænderne i.