Hold dig vågen i et vagtselskab
Det giver jo ligesom sig selv, at man skal holde sig vågen på jobbet, men det er nok lettere, når det er i dagslys, og man har rigeligt at tage sig til; der er en masse lyde omkring en og kollegaer, der larmer og ligeledes arbejder.
Så opdager man som regel først trætheden, når man er kommet hjem fra arbejde, hvor den så overmander en.
Men hvis man nu for eksempel arbejder i et vagtselskab i Hillerød, hvor man har nattearbejde og skal øje med en bygning alene, så er der nok større chance for, at man kan falde i søvn, og det skal jo helst ikke ske.
Det er generelt ikke sundt at være vågen om natten, men nogle skal jo gøre det, og i et vagtselskab arbejder man måske i treholdsskifte eller med 12-timersvagter.
Det kan også ske, at man skifter de vagter så meget rundt, at man får forskudt ens døgnrytme. Det er virkelig usundt for en.
Sådan kan du holde dig vågen som ansat i et vagtselskab
Når der så ikke er kollegaer blandt en, der måske er mørkt, og man har ikke hele tiden noget at lave, og man ved, at mange andre mennesker ligger og sover lige nu på ens nattevagt, så bliver man måske også lullet lidt i søvn.
Her kan man blandt andet tale med sig selv for at holde sig vågen, og det kan man gøre højlydt. Man kan træne hjernen med nogle ordgåder og lignende.
Det kræver ikke andre remedier end ens hoved.
Man skal selvfølgelig huske på, at det ikke skal tage fokus fra ens arbejde.
Ellers er det en god idé at drikke kaffen på vagten, huske at holde pauser og få sovet, når man ikke er på arbejde, så man ikke møder træt på arbejde.
Så er det lettere at udholde.