Hvad du skal vide inden bilkøb

06 September 2021
Steffen Hansen

editorial

Hvis det er første gang, du står overfor at skulle købe brugt bil, så er der en del ting, der er rigtig gode at have styr på. Det være sig bilens baggrundshistorie, bilens stand og funktionsevne, samt hvornår den er synet og om service er overholdt.

Hvis du er førstegangskøber og gerne vil være godt rustet til at købe din første brugte bil, så er denne artikel til dig.

Undersøg bilens baggrund

Inden du sætter din underskrift på en slutseddel, bør du tjekke og have styr på nogle vitale informationer. Det er f.eks. altid værd at tjekke om bilens oplysninger stammer med dem du har fået udleveret af sælgeren, samt tjekke om bilen er stjålet, eller om der findes nogen form for gæld/pant i bilen, som du risikerer at hæfte for, hvis du køber den.

Undersøg bilens stand

Hvad stand er bilen i? Det er også en meget vigtig faktor når du skal købe brugt bil. Stemmer bilens stand overens med det som sælgeren har oplyst, og er der nogle synlige skader som du ikke er blevet informeret om? Alt dette er værd at tjekke, så du kan være sikker på at købe en bil der er i den forventede stand, og lever op til hvad du havde regnet med.

Undersøg prisen

Det kan være en god idé at komme med et bud på bilen, hvis du ønsker at købe den. Det værste der kan ske, er at sælger siger nej og fastholder prisen.

Skulle sælger være lydhør for dit bud og eventuelt komme med et mod bud lavere en salgsprisen, så har du sparet dig selv for nogle penge du kan bruge til noget andet, som for eksempel nogle lækre fælge til bilen. De færreste dansker forhandler om prisen, men acceptere den typisk som den er, i stedet for at prøve at forhandle lidt.

More articles