Bekæmpelse af væggelus og andre skadedyr

07 september 2020
Lotte Hindsberg

Der findes et utal af skadedyr, nogle mere farlige og irriterende end andre. Myrer og bananfluer er blandt dem, hvor man selv kan fjerne dem uden de store problemer. I hvertilfald i langt de fleste tilfælde. Anderledes kan det være med et hvepsebo og væggelus. Her kan det være nødvendigt at kontakte en skadedyrsbekæmper, som kommer og fjerner de uønskede dyr. Du kan læse mere her https://www.ksspecialservice.dk/skadedyr.

Den sidste gruppe af skadedyr er derimod både farlige og ubehagelige at få besøg af. Det er rotten og tildels hvepsen der er i den sidste gruppe. Både rotten og hvepsen kan udgøre en betydelig helbredsrisiko. Rotten spreder sygdomme fra dyr til mennesker og hvepsens stik er i bedste fald smertefuld i værste fald dødelige, hvis man enten får mange stik eller er allergisk over for hvepsestik.

Forebyg og undgå væggelus

Væggelus er dyr vi ofte ufrivilligt får med hjem, når vi har været ude og rejse. Det er derfor når vi er ude at vi skal være opmærksomme. Undlad at stille din bagage tæt på sengen og undersøg sengen før du benytter dig af den. En væggelus er rødbrun og kan blive op til 1 cm lang. De vil gemme sig om dagen og komme frem om natten for at spise.

Når du kommer hjem skal du gennemgå din bagage igen og alt hvad der kan vaskes eller fryses skal en tur i vaskemaskinen eller fryseren. De dele, samt din kuffert ,der ikke kan vaskes eller fryses ned til minus 18 grader, skal behandles med et middel mod væggelus.

En fuldvoksen væggelus kan klare sig uden mad i helt op til et år under de rigtige betingelser.

Hvis du mod forventning ikke er kommet dem til livs bør du kontakte en skadedyrsbekæmper og få ham til at komme og spraye hele din bolig.

Flere Nyheder