Bliv inspireret til alletiders kartoffelsalat

12 July 2020
Søren Black

editorial

Perfekt tilbehør til kødet på grillen

Der findes ikke noget så skønt som en varm sommerdag, hvor du i gode venners selskab kan nyde en fadøl, en frankfurter og en omgang kartoffelsalat. Siden kartoflen kom til Danmark for et par hundrede år siden, har den været en fast del af et godt måltid. For kartofler er ikke bare sunde, de er også meget velegnede til at servere på alverdens spændende måder.

En af de lækre måder at nyde denne rodfrugt på er ved at få den som kold kartoffelsalat. Dermed har du det mest perfekte tilbehør til det kød, som vi danskere elsker at smide på grillen, når ellers vejret tillader det.

Prøv kartoffelsalaten fedtfattig eller på japansk

Kartoffelsalat er i sin enkle form blot nogle kolde kartoffelskiver, der er vendt i en god creme fraiche dressing. Men netop fordi denne form for tilbehør er så enkel at lave, vil selv den mest uerfarne i et køkken kunne lave den.

Har du lidt rutine med madlavningen, så kan du også med fordel lave en mere udvidet udgave af kartoffelsalaten. Her kan dette tilbehør eksempelvis serveres med karry eller i en japansk eller fedtfattig udgave. Inspirationen finder du i Alletiders Kogebog.

Undgå mormors udkogte kartofler

I et land som Danmark er de fleste opdraget til, at der skal spises grøntsager til kødet. Derfor har mange også prøvet at være til middag hos mormor, hvor tørre og udkogte kartofler er en del af menuen.

Men heldigvis er der så mange andre lækre måder, du kan servere kartofler på. I Alletiders Kogebog finder du over 230 inspirerende opskrifter på en gang velsmagende kartoffelsalat. Her får du inspirationen til at lave denne salat krydret, fedtfattig eller godt med de kalorier, som giver meget smag til retten. Har du bare en gang serveret hjemmelavet kartoffelsalat for din familie, så vil de aldrig igen acceptere, at du køber det færdiglavet henne i supermarkedet.

More articles