Destinationen hedder Letland

23 January 2023
Anders Hansen

Letland er et lille baltisk land i Nordeuropa. Det var engang en del af Sovjetunionen, men blev uafhængigt i 1991. Letland har en befolkning på ca. 1,9 millioner mennesker og et areal på kun 64.589 kvadratkilometer (25.000 kvadratmil). Landets sprog er lettisk, men russisk er også meget udbredt.

Letlands hovedstad er Riga, som ligger ved Rigabugten. Andre større byer er Daugavpils og Liepāja. Letland har været stærkt påvirket af både germanske og slaviske kulturer gennem århundreder, og i dag har landet en levende kultur, der kombinerer elementer fra begge sider.

Letlands økonomi er i høj grad fokuseret på tjenesteydelser og industri, og størstedelen af eksporten er maskiner, tekstiler, fødevarer og metalvarer. Letlands landskab består hovedsagelig af flade sletter og bølgende bakker. Skove dækker næsten 30 % af landets landareal. Letland er kendt for sine mange naturattraktioner såsom uberørte skove, smukke strande ved Østersøkysten og flere nationalparker.

Letland har en rig historie, der går helt tilbage til middelalderen, da landet blev besat af tyske riddere i 1282. I 1561 forenede Litauen og Polen sig under en regering, men denne union blev opløst efter Første Verdenskrig, da Letland genvandt sin uafhængighed i 1918. Under Anden Verdenskrig var det igen besat af Tyskland, indtil sovjetiske tropper i 1945 befriede dets grænser igen.

Letland er blevet en populær turistdestination i de senere år og byder på en lang række attraktioner, lige fra de mange museer og gallerier til den smukke natur. Landet er også kendt for sit lækre køkken, herunder røgede fiskeretter, baltisk sortbrød og ostekager. Letlands pulserende kultur, venlige mennesker og varierede landskaber gør det til et attraktivt feriemål for rejsende fra hele verden.

transport til Letland

Hvad skal man opleve i Letland?

Letland byder på et bredt udvalg af seværdigheder og attraktioner at udforske. Fra hovedstaden Riga med sin fantastiske arkitektur til strandene i Jurmala ved Østersøen har Letland noget for enhver slags rejsende. Naturelskere vil blive betaget af de betagende landskaber i Gauja Nationalpark, der er fuld af bølgende bakker og frodige skove. På den anden side kan kunstentusiaster besøge de mange gallerier og museer i Riga eller vandre gennem brostensbelagte gader fyldt med farverige bygninger.

Og glem ikke det lettiske køkken: prøv lokale delikatesser som f.eks. røgede fiskeretter, sortbrød og ostekager – du vil ikke fortryde det! Uanset om du er på udkig efter et eventyr eller bare en afslappende ferie, vil Letland ikke skuffe dig. Resten er et spørgsmål om transport til Letland af både mennesker, dyr og gods.

More articles