Få et smukt trægulv med professionel gulvafslibning

18 januar 2022
Niels Geckler

editorial

Hvis dit ellers flotte trægulv er blevet trist at se på, så få foretaget en gulvslibning. Med en gulvafslibning foretaget af professionelle kommer du smuds, pletter, ridser og skrammer på dit trægulv til livs.

Hvis du er en af de mange danskere, der bor i et ældre hus eller en ældre lejlighed, har du måske et flot plankegulv, der med tiden er blevet slidt og snavset på en måde, som ikke kan klares med en gulvmoppe. 

Med en afslibning af gulvet kan du få det til at se nyt og friskt ud, og det gør samtidig gulvet klar til lige den efterbehandling, du ønsker dig.

image

Gulvet spiller en helt afgørende rolle for det samlede indtryk af et rum. Derfor er det også vigtigt at overveje nøje, hvilken efterbehandling man vil give sit gulv. Skal det have en lakeret overflade er der for eksempel forskellige muligheder for at give det en særlig glans eller tone.

Kan være nødvendigt med en gulvafhøvling

Er gulvet meget medtaget, er det ikke sikkert at en slibning er tilstrækkeligt til at få det rigtigt flot igen. Heller ikke selv om du har fundet dygtige professionelle folk til at udføre opgaven. Hvis der er dybe skrammer og pletter, der er trængt langt ned i træet, må man gå mere gennemgribende til værks. Måske en egentlig afhøvling er nødvendig.

Vær opmærksom på, at det ikke er alle gulve, som med fordel kan slibes ned. For eksempel skal du ikke begynde at slibe på et laminatgulv – det er slet ikke lavet af træ, men er et plastprodukt og det vil blive fuldstændigt ødelagt af at blive slebet. Et kraftigt, massivt plankegulv er det, der bedst kan klare afslibning. Men da man fjerner en lille smule af gulvbræddernes overflade, hver gang man sliber gulvet, er det ikke noget man kan gøre uendeligt mange gange.

Flere Nyheder