Få grøn og billig varme med en varmepumpe

26 November 2021
Astrid Pedersen

editorial

Skal din bolig være grønnere og mere klimavenlig? Så bør du overveje at skrotte det gamle fyr, og i stedet varme boligen op ved hjælp af en luft til vand varmepumpe.

Med en varmepumpe sparer du store summer på opvarmning af familiens hus. Og så giver du samtidig jeres husstand en grønnere og mere klimavenlig profil.

Hvor meget kan jeg spare ved at skifte fyret ud med en luft/vand varmepumpe?

Den økonomiske besparelse forbundet ved at skifte til en varmepumpe afhænger selvfølgelig af mange faktorer. Generelt vil du kunne regne med at skære over halvdelen af dine samlede udgifter forbundet med opvarmning af boligen. Dette skyldes dels varmepumpens høje energi effektivitet, dels de lave drifts omkostninger.

image

En varmepumpe luft til vand er utroligt effektiv når det handler om udnyttelse af den tilførte energi. Det betyder at du får mere varme for dine penge.

Samtidig er en moderne varmepumpe en del mere driftsikker end et gammelt slidt fyr som konstant skal renses og repareres, og som ofte går ud.

Gør boligen grønnere og mere klimavenlig med en varmepumpe

Du kan samtidig glæde dig over at familiens samlede CO2 aftryk reduceres ganske betragteligt når fyret skiftes ud med en varmepumpe. Den høje energi effektivitet betyder nemlig et lavere forbrug af energi.

Du kan, med andre ord, spare på energien uden at skulle lide afsavn. Du og din familie kan sagtens skrue op for varmen i vinterhalvåret og stadig tage lange varme brusebade uden at få dårlig samvittighed over for klimaet.

Vælg den rette varmepumpe

Det er selvfølgelig vigtigt at du vælger en varmepumpe model med en størrelse og kapacitet som muliggør opvarmning af den mængde brugsvand og cirkulationsvand som opvarmning af boligen kræver. Du kan få hjælp til udvælgelse af den rette luft til vand varmepumpe hos Amalo – læs mere på Amalo.dk.

More articles