Få hjælp af en advokat til samejeroverenskomst

12 oktober 2020
Lotte Hindsberg

Et boligkøb er ofte en af de største økonomiske beslutninger mange foretager sig i løbet af livet. Måske kun en gang i livet, måske en 2-3 gange. Uanset er det noget man gør få gange i livet. Nogle gange gør man det alene andre gange i fællesskab. Køber man sammen med andre, er det en god ide at få en samejeoverenskomst. En eboligadvokat kan udføre den overenskomst, så den passer til det i har aftalt. 

Få hjælp af en boligadvokat

En boligadvokat er en jurist der har specialiseret sig i at rådgive købere og sælgere af en bolig. Ofte sælger eller køber man en bolig få gange i løbet af sit liv, samtidig med at det er en af livets største økonomiske beslutninger. Derfor giver det god mening at få hjælp af en erfaren boligadvokat.

Uanset om du køber en bolig alene eller om i er flere om det en god ide at alliere sig med en advokat. Han er en erfaren forhandler og kan på dine vegne forhandle med sælger og ejendomsmægleren. Ofte ved han hvilke områder det er muligt at få et prisnedslag på. Samtidig er det vigtigt at huske at han ikke er forelsket i boligen og ikke sidder og drømmer om det liv der skal leves i boligen. Han sidder eller heller ikke tænker på hvordan boligen skal indrettes.

Hvis du ikke har lyst til at få en boligadvokat til at forhandle på dine vegne, er det vigtigt at du sørger får at der er et forbeholdt i købsaftalen. Du skal sikre dig at du først er forpligtet, såfremt at din advokat har sagt god for aftalen.

Når aftalen er på plads skal aftalen tinglyses. Det er vigtigt at tinglysningen sker så hurtigt og smertefrit som muligt. Indtil tinglysningen er på plads kan sælgers kreditorer tage pant i boligen.

Flere Nyheder