Få hjælp til bisættelse hos din begravelsesforretning i Randers

25 november 2019
Astrid Pedersen
Få hjælp til bisættelse hos din begravelsesforretning i Randers

Et dødsfald er ikke alene en trist begivenhed. Midt i al savnet og sorgen er det sjældent, at der for de eftrelevende bliver tid til den nødvendige eftertanke og ro – der er simpelt hen alt for mange praktiske opgaver, som skal løses inden for meget kort tid. Boet skal gøres op, de materielle genstande i den afdødes hjem skal fjernes fra boligen, og diverse bank konti, pensions og forsikrings ordninger skal afvikles og opløses. Og så er der selve begravelsen eller bisættelsen, som skal bringes i stand.

Denne opgave indeholder i sig selv et væld af delopgaver, som skal løses inden for ganske få dage umiddelbart efter dødsfaldet. Blandt andet skal der fremskaffes kiste og ligklæder, og den afdøde skal lægges i kiste og transporteres til et nærliggende kapel. Der skal indgås aftale med sognets præst og kirkekontor angående begravelses eller bisættelses ceremoni, hvis der ønskes en sådan i protestantisk kristent regi.

Begravelses hjælp fra kommunen, sygeforsikringen Danmark eller den afdødes pensionskasse skal indhentes, og der skal i mange tilfælde udfærdiges en dødsannonce, som indrykkes i lokale eller landsdækkende aviser og dagblade. Og så skal der bookes lokaler og eventuelt catering, hvis begravelsen eller bisættelse skal følges op af gravøl, frokost eller reception.

Få den bedste hjælp fra den lokale bedemand

Dette er i sagens natur en stor mundfuld for dig som efterlevende, i en tid hvor du måske er nærmest lammet af sorg, og mest af alt har brug for trøst og støtte fra dine nærmeste. Derfor er det en god idé at få hjælp til disse opgaver fra professionelt hold.

Den lokale bedemand, som varetager transport og kisteilæggelse, kan sagtens være til rigtig stor hjælp, når det handler om forberedelser og afvikling af bisættelse og begravelse. Du kan læse mere om din bedemand i Randers på per-wraa.dk

Flere nyheder