Find bådudstyr og materialer online

18 July 2022
Astrid Pedersen

editorial

Skal familiens ferie foregå på sund og bælt – måske endda i jeres helt egen båd? Så bør du sørge for at denne er i ”ship shape” inden I sætter kurs og stævner ud.

Anker, ankerspil og fortøjning

Du bør altid have det rette udstyr til at kaste anker eller fortøje din båd. Opdager du at der er fejl på det eksisterende grej, for eksempel ankerspil, kæde, tovværk eller måske endda selve ankeret, er det bedre at smide det defekte udstyr væk og anskaffe nyt.

På den måde undgår du at din båd driver for vinden eller strømmen, når I ligger for anker. Og du slipper for at skulle indfange en vildfaren båd hvis den river sig løs mens den ligger for kaj.

bådudstyr

Sikkerhedsudstyr og signalering

Mindst lige så vigtigt er det at bådens sikkerhedsmæssige foranstaltninger lever op til de gældende regler. Du bør sikre at radio anlægget er fuldt funktionsdygtigt.

Det kan nemlig sagtens blive nødvendigt at udsende et nødkald, også selv om de danske farvande er forholdsvis sikre og afgrænsede. Dette er nemlig ingen garanti imod havsnød.

Du bør samtidig tjekke at din redningskrans samt det tilhørende reb er 100% intakt. Og du skal sikre at båden har såvel brandsluknings udstyr som førstehjælpskasse om bord.

Endelig skal du tjekke op på redningsvestene. Samtlige besætningsmedlemmer skal være udstyret med en redningsvest i passede størrelse. Der skal være mindst én ekstra redningsvest ombord. Og har I taget hunden eller katten med på ferie, skal denne græsslåning være iført en redningsvest.

Køb bådudstyr billigt online

Hvis du ikke har lyst til at spendere en mindre formue på bådudstyr samt værktøj og materialer til klargøring af båd, kan du med fordel handle online. Hos Marinelageret i Sønderborg kan du finde alt hvad du skal bruge for at gøre sejlturen til en succes. Klik ind på marinelageret.dk og læs mere.

More articles