Husk disse ting i forbindelse med brug af fadølsanlæg

27 september 2021
Anders Lundtang Hansen
image

Det er bare noget mere lækkert at have sit eget fadølsanlæg, når man først har oplevet, hvordan sådan noget foregår ude i bylivet, på en bar, til en festival, på et kræmmermarked og så videre, for det er noget nemmere – og sjovere – end hvad man ellers har af muligheder.

Og det er muligt at få den slags hjem selv i ens eget hus, hvis man køber det fra torstein.dk/fadolsanlaeg-78.

Det er også lavet til, at man kan bruge det i huset, så det slet ikke er så omfangsrigt som den slags, man finder ude i bymiljøet, men det fungerer (mindst) lige så optimalt.

Man skal bare huske på en masse finter og fiduser, som der ender med at gøre det morsommere at have med sådan et fadølsanlæg at gøre, specielt hvis man er til samling, hvor mange skal have fadøl samtidig.

Et fadølsanlæg skal der passes på

Som det vigtigste er det at rengøre det før og efter brug, så man ikke ender med at have en bakterierede fra ølsjatter, der har fået lov til at ligge fra sidste gang, man brugte det, som kan være flere sæsoner siden.

Man skal huske at have kolde fustager klar, så man ikke løber tør, og de første fadøl fra en fustage bliver meget skummede, så hvis man har mange, der skal have fadøl, så er det smart at have et ekstra anlæg kørende, som der kan skænke gode fadøl, mens det andet er ved at skifte.

Ellers skal man huske at skænke øllet langsomt op i en hældet vinkel, så øllet ikke skummer, og man bar have en skraber, som man kan fjerne overskydende skum med.

Har man ølbrikker, så er det også smart at servere øllet på dem, og det skal man helst gøre i plastikkrus og ikke drikkeglas.

Flere Nyheder