Hvad må hunde ikke spise – en kort guide

25 November 2020
Astrid Pedersen

Som hundeejer elsker man sin firbenede ven som var den et medlem af familien. Mange hundeejere behandler derfor hunden som var den et lille barn, hvilket kan have sine positive sider – så længe det foregår på dyrets præmisser.

Det er altid en god idé at være opmærksom på hundens signaler, og sørge for at den kommer til dyrlægen hvis den opfører sig atypisk eller synligt udviser tegn på sygdom. Og man er selvfølgelig som hundeejer forpligtet til at imødekomme hundens behov for ernærning, motion, og selvfølgelig masser af kærlig opmærksomhed.

Pas på med hvordan du fodrer din hund

Der hvor det går galt er når hundens ejer tror at det, der er godt og sundt for mennesker, også er godt og sundt for hunden. Her er det vigtigt at pointere at der er mange fødevarer som faktisk er direkte giftige for en hund.

Øverst på listen over hvad en hund ikke må spise finder vi chokolade, hvilket de fleste hundeejere udmærket godt er klar over ikke er hundemad. Chokolade indeholder, lige som kaffe og te, stoffet teobromin. Vi mennesker kan godt nedbryde teobromin, men hunde mangler det særlige enzym som kræves i denne forbindelse. Derfor er chokolade det rene gift for din hund. Faktisk vil en hund ikke skulle spise særlig meget chokolade før den dør af det. Så sørg for at holde chokoladekalenderen uden for hundens rækkevidde.

Der ud over finder du fødevarer så som avocado, løg, hvidløg, citrusfrugter, rabarber og rabarber blade samt vindruer på listen over fødevarer som kan være giftige for hunde. Du bør også afholde dig fra at fodre hunden med nødder, som kan sætte sig fast i halsen, og majs, som hunden ikke kan fordøje, hvorfor du aldrig må give din hund en hel majskolbe. Den kan nemlig sætte sig fast i fordøjelses kanalen hvilket kan medføre komplikationer.

I Kastrup Avisen kan du læse mere om hvad hunden ikke bør spise.

More articles