Hvordan fungerer større byggerier

22 august 2021
Steffen Hansen

Større byggerier har udviklet sig meget gennem årene. For mange år siden sad arbejderne højt oppe i højderne på store stål elementer, uden sikkerhedsline og med livet i fare hver dag de tog på arbejde. I dag er forholdene anderledes, sikkerheden er i top, og der er udviklet smarte metoder til de store byggerier.

Mange elementer laves på forhånd

Til forskel for førhen, så laves mange elementer på forhånd i dag, når der skal bygges store bygninger. Det betyder kort fortalt, at fundamentet laves på pladsen, hvor bygningen skal stå, men mange af de andre elementer bliver leveret på en lastbil. Det er elementer som sandwichelementer, som f.eks. kan bruges til hurtigt at lave vægge på en bygning, med eller uden indbygget isolering.

Læs mere om sandwichelementer her: https://www.thomas-gruppe.dk/

Det smarte ved at bruge elementer, som er lavet på forhånd er, at man hurtigere kan bygge en bygning. Man slipper for at vente på tørretider i cementen på pladsen, og man kan ved hjælp af en kran hurtigt sætte vægge op.

Sikkerheden er i top

Til forskel for fortiden, så er sikkerheden i dag i top på arbejdspladser. Der er helt specifikke regler, som alle skal overholde, når de går på en byggeplads. De skal altid have hjelm på, når de er på pladsen. Hvis der oppe i højderne, så skal de altid være spændt fast og meget mere. Derfor er jobbet i dag ikke farligt på samme måde, som det var førhen.

Der er selvfølgelig fortsat farer på et job, hvor man skal bygge en stor bygning. Derfor skal medarbejderne briefes før de begynder, og de skal have specielle kurser som gør, at de må være aktive på byggepladsen. Uden godkendelse må man ikke være på en byggeplads, dette skyldes blandt andet farerne ved det, men også at man skal befærdes på en bestemt måde.

Flere Nyheder