Klassikeren over dem alle… kartoffelsalaten

11 august 2020
Anne-Mette Hansen

Vi kender den alle. Vi elsker den alle. Det er selvfølgelig kartoffelsalaten. Den evige danske klassiker. Der serveres bedst med et par lune deller. Eller er godt stykke grillkød. Den kan efterhånden købes i alle mulige afskygninger. Med chili. Med bearnaise. Men den bedste er nu den helt klassiske og hjemmelavede udgave. Den er perfekt at nyde, når du skal have noget nemt eller grille på en sommeraften. Du kan også servere den for dine gæster. Men hvordan laver du egentlig en helt klassisk kartoffelsalat? Læs med her!

Sådan køber du ind til klassisk kartoffelsalat

Det er ikke svært at handle ind til en klassisk kartoffelsalat. Den er ret simpel. Mange af ingredienserne har du måske allerede i forvejen. De vigtigste ting du skal bruge, er:

– Kartofler (gerne nye kartofler)

– Creme fraiche

– Mayonnaise 

– Sødmælk

– Løg 

– Purløg

– Dijonsennep

Egentligt er der få trin i at kreere denne skønne ret. Kartoflerne skal koges og køles af. Dressingen skal blandes og smages til. Det skal du blot bruge salt og peber til. Hvis du vil gøre kartoffelsalaten endnu mere grøn og give den et twist, kan du også tilføje grønne ærter til den.

Server klassisk kartoffelsalat for dine gæster

En klassisk kartoffelsalat er super skøn at servere for dine gæster. Den er både nem at lave, men det er også en ret, som stort set alle kan lide. Også børn. Lige såvel passer den til nærmest al slags kød. Og du kan jo også blot nyde den med noget frisk salat til på en kødfri dag. Der er virkelig mange muligheder med kartoffelsalaten. 

Når du søger en god opskrift på kartoffelsalat, som er nem at følge, så er DK-Kogebogen et oplagt valg. Her er altid super gode og nemme opskrifter. Prøv at besøge siden i dag, og opdag deres virkelige gode opskrift på en kold kartoffelsalat. 

Flere Nyheder