Lær at brygge din egen øl

23 September 2021
Lotte Hindsberg
image

editorial

Ølbrygning har været en del af danskernes hverdag i de 5000 år øllet har været kendt her. Indtil for få århundrede år siden var det kvinderne i huset der stod for den daglige ølbrygning og det var ikke en lille og ubetydelig opgave. Der bliv i snit brygget fem liter per person og øllet var sammen med brødet manges primære ernæring. Senere begyndte driftige bryggere at brygge og sælge øl i byerne, men på landet forsatte kvinderne med selv at brygge.

I dag har det indtil for ganske få år siden været anderledes. Her har mange danskere troligt købt deres øl hos købmanden eller i supermarkedet. Det har ændret sig med microbryggeriernes indtog og mange danskere har taget hobbyen ølbrygning til sig. Du kan læse mere om ølbrygning på ølbrygning.dk.

Vælg det rigtige brygudstyr

Er du nybegynder er det en god ide ikke at starte med at invester i dyrt brygudstyr. Start med et startkit og se om ølbrygning er noget for dig. Senere kan du købe et brygudstyr som du udvikler dig som brygmester. Du kan få råd og vejledning i den butik du køber dine ingredienser i til hvilke brygudstyr du skal vælge. Det er vigtigt at det er et udstyr der passer til dine behov.

Det skal blandt andet passe til den type øl du gerne vil brygge, samtidig med at du skal kunne eksperimenter med andre typer af øl. Samtidig skal brygudstyret have en størrelse, som passer til dit behov. Det skal være for stort eller for lille og du skal kunne købe dele så du kan udvide. 

Får du lyst til at eksperimentere med din ølbrygning, er det en god ide at have en bog, som du skriver dine eksperimenter ned i. Du kan finde masser af inspiration på nettet, i bøger og hos personalet i den butik du køber dine ingredienser i.

More articles