Måske kan et filter ikke holde så længe som ventet

15 December 2020
Anders Lundtang Hansen

Der er ret så meget fokus på, at vi ikke skal spilde vores ressourcer i verden og leve i et brug og smid væk-samfund, så vi tænker nærmere over, hvad vi køber, om vi skal bruge det, og hvor længe vi kan bruge det.

Desuden er der også stort fokus på genbrug og genanvendelse, om man så udnytter en given enhed til det samme et andet sted, eller man omdanner det til noget andet i brug på en helt anden form eller delvist.

Og så er der de tidspunker, hvor man forsøger at holde liv i tingene, så man ikke smider noget væk, der egentlig godt kunne fungere i længere tid endnu.

Men omvendt skal man også passe på, at man ikke ender med at overbruge noget, som faktisk er ved at gå i stykker, fordi man tror, at man er god ved naturen på den måde – for det kan give modsatte resultater.

Tjek tilstanden på dit filter til dit ventilationsanlæg

Vi skal nemlig se nærmere på, at du har dig sådan et Genvex filter, som du har købt fra nyt og brugt i et godt stykke tid.

Her holder du løbende øje med, om det virker; du fikser det, hvis det lige skal rettes til eller renses, men på et tidspunkt ser det ud til at give signaler om, at nu kan det snart ikke længere.

Måske vil en reparatør endda sige, at det er ved at være på tide at udskifte dette filter, men du har det med filteret, som du har det med dine bukser: Du vil gerne bruge dem, til de er helt slidt op, så du ikke lader noget brugbart gå til spilde.

Men du kan netop ende med, at filteret bliver så ødelagt, at det gør skade på den maskine, den er indsat i, så det ender med at koste dig endnu flere penge og flere ressourcer for at få anlægget op at køre igen.

Derfor skal man udskifte i tide og ikke i sidste øjeblik.

More articles