Sådan holder du dine smykker pæne

19 May 2022
Marie Pedersen

editorial

Mange kvinder holder af at gå med smykker, og nogle har en stor samling af smykker til forskellige lejligheder. Hvis du er én af dem, så læs med her, og få et par tips til, hvordan du passer på dine smykker og holder dem pæne i så lang tid som muligt.

Sådan bør du opbevare dine smykker

Når det gælder opbevaring af smykker, er det en god idé at bruge et smykkeskrin med individuelle rum. På den måde undgår du, at dine smykker bliver filtret sammen. Især halskæder kan tage skade, hvis du ikke er meget forsigtig, når du skiller sammenfiltrede smykker ad. 

Sådan renser du dine forgyldte og forsølvede smykker

Disse smykker har en overflade af guld eller sølv. Du bør ikke rense dem for ofte, eller bruge for mange kræfter når du renser dem. Det kan overfladen nemlig tage skade af, da den med tiden vil blive slidt af. Du bør derfor kun bruge en tør klud eller en klud dyppet i lunkent vand. Brug ikke sæbe eller pudsecreme til forgyldte eller forsølvede smykker.

Mode

Fjern smykkerne ved bad, håndvask, madlavning osv.

Smykker bør holdes langt væk fra sæbe, madvarer og andre ting, der kan sætte sig i kæder, led eller rundt om eventuelle sten. Smykkerne risikerer at blive misfarvede, ligesom hvis de kommer i kontakt med kraftige rengøringsmidler. En god tommelfingerregel er, at huske at tage smykkerne af, hver gang du går i bad samt hver gang dine hænder skal i kontakt med andet end rent vand.

Kvalitet over kvantitet

Billige smykker i metal kan have tendens til at miste farven eller smitte af på huden. Hvis du vil have pæne smykker, bør du overveje at prioritere kvalitet frem for kvantitet. Du kan f.eks. få tidløse, elegante og luksuriøse smykker fra Julie Sandlau. Smykkerne fås i både sølv og forgyldt, og kan bæres til både hverdag og fest. 

More articles