Sådan maler du vægge og lofte

20 november 2020
Maya Hindsberg

Det bedste resultat kommer fra et ordenligt forarbejde. Det gælder også malerarbejde. Uanset om du vil gøre det selv, eller om du vil hyre en professional maler så som: https://malerkanonen.dk/maler-amager/.

Denne artikel vil dog fokusere på, hvordan du gør det selv. Husk dog, at det kræver tid. Det at male lofter og vægge er dog tit noget folk kaster sig ud i, selv hvis de ikke har det særlige gør-det-selv gen, som dem der kaster sig ud i at male deres facade f.eks. har. 

Men uanset grunden til, at du vil male indendørs, om det er et ønske om farveskift eller noget andet, så er forarbejdet vigtigt og meget omfattende.

Trin for trin forberedelse

1. Ryd rummet så godt som muligt. Fjern de møbler du kan, og dem du ikke kan, skal rykkes ud i midten af rummet. 

2. Dæk gulvet af med plastfolie, pap eller malertæpper. Kanter afdækkes med malertape.

3. Møbler, lamper, radiatorer etc. skal afdækkes med plastfolie.

4. Vask loft og vægge grundigt ned med en maler eller grundrens, især hvis de er fedtede eller snavsede. Husk derudover også at vaske dem med rent vand efterfølgende.

5. Sæt malertape på diverse kanter, døre og vinduer.

6. Udglat huller og revner med spartelmasse og slib det. Glat det evt. efter med en våd svamp.

Sådan maler du

Først tager du en pensel og maler alle kanter, hjørner. Dette gælder både ved loftet og ved væggene. Ved loftsmaling vil du gerne rulle malerrullen i et zigzag mønster, og derefter male i samme retning, så du får fordelt malingen jævnt. Mal 1-2 gange, alt efter malingen du bruger.

Skal du male et stort rum, kan du vælge at male langs kanterne på én væg af gangen og derefter begynde på samme væg med en normal malerrulle. Så kan du på den måde få strukturen fra den store malerrulle helt ud i hjørnerne.

Flere Nyheder