Sæt ord på dine tanker og følelser i en notesbog

25 august 2021
Anders Lundtang Hansen

Selvom vi nogle gange bare går ubevidst rundt i vores rutiner, så er der stadigvæk aktivitet i tankebanerne, der analyserer vores omgivelser.

Og andre gange er vi så aktive med tankerne, at vi ville kunne ønske, at vi kunne holde lidt bedre styr på dem og sætte dem i rækkefølge, fordi de næsten forsøger at overhale hinanden for at få vores opmærksomhed – og det er oftest, når vi er lige ved at sove!

Det er her, du skal bruge en god, gammeldags notesbog, hvor du ikke bliver distraheret af det elektroniske, når du skal notere dig, hvad du oplever lige nu, hvor du hurtigt kan blive ansporet til overspringshandlinger.

Der er nemlig mange gode grunde til at skrive ens tanker ned, og det vil vi belyse i den her artikel.

Notesbogen giver dig overblik over dine tanker

Nogle af os vil måske bare gerne skrive de gode idéer ned, om det er til et projekt, et digt, en sang eller noget helt andet, og den inspiration kan komme til en, når man mindst venter det.

Men andre gange kan det handle om, at man har tankemylder, hvor det kan være svært at skelne mellem de brugbare tanker og dem, som der leder til drepression og angst eller bare forstærker disse to ting.

Her kan det være godt i langsomt tempo at skrive dem ned i en notesbog, så man kan fokusere på én tanke ad gangen og mærke, hvad man oplever ved den.

Hvis den tanke så kommer igen, og man ikke føler det så behageligt ved den, så kan du slå op i notesbogen og se, hvordan du reagerede på den sidst og derved regne ud, at den ikke er mere end det: en tanke!

For forsvinder også og er ikke lig med sandheden.

Mange behandlere vil faktisk sige, at det er en god strategi med sådan en notesbog.

Flere Nyheder