Skønne flødekartofler med hvidløg

04 September 2018
Lykke Holzmann Søby

editorial

Dejlige bløde flødekartofler med en sprød top er den bedste kartoffelret til både hverdag og til fest.

Lækre cremede flødekartofler fulde af hvidløgsmag og piskefløde! Bløde og kogte kartofler spredes og omsluttes i en tyk og cremeagtig hvidløgssauce, lagdelt med fløde til en måske en dejlig ost som parmesan. Sæt dem derefter i ovnen og se dem blive sprøde, brune og dejlige, mens maven rumler. Giv dem en tur med grillen i de sidste få minutter, så toppen bliver dejlig sprød.

Der er flødekartofler … og så er der flødekartofler med hvidløg. Den slags der er så vanedannende, at du kan spise halvdelen lige ud fra ​​panden inden I får sat jer til bords. Det kan være at du glemmer at spise resten af maden – her er hverken behov for kød eller salat. Flødekartofler er den dejligste del af måltidet.

Flødekartofler er den perfekte erstatning for mosede kartofler. Dine gæster vil takke dig for at du har lavet dem og alle vil gå mætte hjem.

Flødekartofler med hvidløg er også en alsidigt ret at lave. Udover hvidlød og ost kan man smage opskriften til og tilføje bacon, timian, rosmarin og andre ting for at give retten et ekstra pift!

Laver du den mest basale flødekartofler, er der er kun 5 ingredienser i, nemlig kartofler, løg, hvidløg, salt og peber og det er super nemt at lave! Det eneste du skal gøre er at skære dine kartofler i ensartede skiver og arrangere dem i et fad på en sådan måde, at de lidt overlapper hinanden. Tilsæt fløde, salt og peber lag efter lag indtil du når toppen. Sæt fadet i ovnen, og så du er færdig og klar til fester og gæster.

Server flødekartofler til din næste middag, og det bliver din familie og venners foretrukne kartoffelret.

Faktisk, kan det anbefales at lave ekstra!

Se her hvordan du laver de bedste flødekartofler https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/25464/floedekartofler-m-hvidloeg

More articles