Spar penge på din varmeregning – udskift dine døre

12 May 2022
Lotte Hindsberg

Der er flere måder, du kan få en mindre varmeregning. En af dem er at få udskiftet dine døre og vinduer, så din bolig bliver bedre isoleret. Jo bedre isoleret din bolig er, jo mindre vil din varme regning blive. Du kan se eksempler på døre og vinduer hos klarfönster.

En anden måde at få en mindre varmeregning er at få isoleret hulrummet som ofte findes i mellem væggene. Her er der også mange penge at spare.

Sidst men ikke mindst kan du også kigge på din varmekilde. Har du et gammelt olie- eller gasfyr, kan du med fordel udskifte det. F.eks. med en varmepumpe. Det er en varmekilde der er markant billigere, da for hver kwt. varmepumpen bruger produceres der op til 5 kwt. Modsat et oliefyr, hvor det hedder 1:1. 

Dörrar

Få råd og vejledning

Skal du have isoleret din bolig, er det en god ide at få råd og vejledning. Da der er flere fagområder, der kan komme i spil, er det vigtigt at du finder den helt rigtige, der kan rådgive dig holistisk. Både i forbindelse med nye døre og vinduer, men også om det giver mening at få udskiftet din varmekilde og få isoleret hulrummet.

Udover hvilken løsning der er bedst, eller om det skal være et mix af flere. F.eks. er det en dum ide at få en varmepumpe i en bolig, der er dårlig isoleret kan du også få rådgivning til hvordan dine døre og vinduer skal se ud.

Måske skal de have en anden størrelse eller form end de nuværende. Det kan også være at deres farver skal være forskellige og du hellere vil have døre med glas i. Eller det modsatte. Det kan også være at du med fordel kan vende dørene om, så de vender ud af. Dermed får du mere plads indvendigt.

More articles