Tre kørekort du kan tage

14 oktober 2021
Steffen Petersen

editorial

Der findes mange forskellige motorkøretøjer, som kræver bestemte typer af kørekort. Du kan derfor ikke bare sætte dig i en bus, og køre rundt i den. Her skal du have et bestemt kørekort, som tillader dig at køre rundt i større køretøjer. Det er også det, der hedder et “stort kørekort”. Læs med her, hvor vi vil komme omkring tre forskellige slags kørekort, som du kan tage. 

1. Bus kørekort

Der findes mange forskellige kørekort, som du kan tage. De er alle inddelt i forskellige kategorier.  Det kørekort, som du har til en personbil, er f.eks. i kategorien B. Her må du køre i hhv. en personbil og en varebil. Hvis du derimod skal tage et bus kørekort, så skal du tage et kørekort til kategorien D1 eller D. Det kommer nemlig an på, hvor stor bussen er og hvor mange mennesker, der skal køre med i den. Det er vigtigt, du orienterer dig om reglerne, hvis du overvejer at tage et bus kørekort

2. Lastbil kørekort

En lastbil kørekort er i kategorien C1 og C, som også afhænger af hvor stor lastbilen er og hvor meget den vejer. Det kan være, du skal tage et lastbil kørekort i forbindelse med arbejde. Der er rigtig mange lastbilchauffør i Danmark, der kører hele døgnet rundt fra land til land. Derfor er det vigtigt, du ved hvordan du opererer en lastbil på korrekt vis. Du har sikkert stået og kigget på lastbilchauffører, der bakker en kæmpe stor lastbil ind et sted. Det kræver træning, så derfor skal du tage et lastbil kørekort, for at kunne betjene den korrekt.

3. Kran kørekort el. “certifikat”

Det er lidt en anden type af kørekort. Det er ikke som sådan et “kørekort”, men derimod et certifikat. Om ikke andet, så skal du være i stand til at kunne betjene et stort udstyr, som en kran helt korrekt og med de rigtige sikkerhedsmæssige forhold. Du kan komme på kurser, hvor du kan få dit krancertifikat, hvis du går rundt med drømmen om at arbejde på en containerplads eller et større byggeplads. 

Flere Nyheder