Skab den perfekte hjemmelegeplads med et smart legetårn

27 december 2020
Astrid Pedersen

Keder du dig som forælder på den lokale legeplads, og ville du ønske der var et mere interessant alternativ? Så kan du overveje at lade en legeplads opføre i din egen have. Og er det små med pladsen kan du vælge at anskaffe et legetårn.

Hvad er et legetårn?

Et legetårn er et lege redskab til udendørs brug som er sat sammen af flere forskellige lege redskaber. Et legetårn kan for eksempel består af et gyngestativ, en rutsjebane og et legehus. Denne form for legetårn er den mest udbredte type blandt private, og findes også på offentlige legepladser samt i børnehaver, skoler og fritids institutioner. Et legetårn kan dog også indeholde klatre stativ, rebstige eller tovbane, lige som der findes mere åbne eller lukkede modeller.

Hvad er fordelen ved et legetårn?

Den helt store fordel ved at anskaffe et legetårn frem for at skulle opstille gyngestativ, rutsjebane og legehus hver for sig, er at du sparer en del plads.

Hører familiens have således ikke til de største af slagsen kan du med fordel vælge et legetårn hvis du ønsker at give børnene et alternativ til den offentligt tilgængelige legeplads. Et legetårn kan dække de fleste lege behov idet børnene på et legetårn kan både rutsje klatre, gynge og hygge sig i det til legetårnet hørende legehus.

Et legetårn kan med fantasiens hjælp blive til en brandstation eller en politistation, et sørøverskib, eller et fort i det vilde vesten når der leges cowboys og indianere. Det er kun børnenes egen kreativitet som sætter grænser for anvendelsen af et hyggeligt og morsomt legetårn – og derfor kan et legetårn give timevis af morsom og opbyggelig underholdning for små og storebørn.

Med et legetårn i haven skulle det altså være en smal sag at lokke ungerne ud og lege. Du kan læse mere om de forskellige legetårn modeller på https://husblog.dk/legetaarne-og-gyngestativer-til-haven/ 

Flere Nyheder